Logo Kringloop de Kring header

Icoon naast tekst de Kring Geschiedenis Icoon naast tekst de Kring

Winfried Booms, helaas overleden op 27 nov. 2016 en Esther Schouten richtten samen kringloopwinkel "de Kring" op aan de Industrieweg 1A te Meppel, welke in mei 2009 officieel van start ging. De huidige eigenaar, Lotte Kuik, was vanaf het begin betrokken bij de opbouw van de winkel. Na een periode van 3 jaar, waarin Lotte de rechterhand van Winfried was, is de winkel op zaterdag 1 november 2014 door haar overgenomen.

"De Kring" is niet afhankelijk van subsidies, maar een particuliere onderneming.

Icoon naast tekst de Kring Geen stichting? Hoe zit dat? Icoon naast tekst de Kring

Een stichting mag geen winst maken. Een particuliere onderneming mag dat wel. De indruk is dan al snel gewekt dat voor deze rechtsvorm gekozen is vanuit winstbedrag. En dat er geen oor of oog zou zijn voor de sociaal-maatschappelijke functie die kringloopwinkels van oudsher hebben. Beiden is niet het geval.

Wij streven geen dik belegde boterham na. Dat is ook niet haalbaar vanwege de hoge kosten die de winkel -zonder subsidies- met zich meebrengt. We werken hard voor ons inkomen en proberen daar op veel verschillende manieren anderen in onze onderneming, in de samenleving en in onze leefomgeving (het milieu) van mee te laten profiteren.